Digger digger digger at jeg står med kursiv hos de aller største bankene i landet

Hadde helt glemt denne sangen fra 1997, til jeg fikk denne meldingen fra banken:

«Vi foretar en markedsmessig tilpasning av renten på lån og innskudd.

For deg betyr dette:

Med virkning fra 23.august 2015 endres rentesatsen fra 2,60 % til 2,35 %.

Ny effektiv rente på lånet vil være 2,43 %

Vedlagt følger ny nedbetalingsplan.

Takk for at du er kunde hos oss»

Jeg har tidligere skrevet her på bloggen at det lønner seg å ringe banken og be om lavere rente. Det gjorde jeg en gang til da renten jeg fikk etter første samtale med banken ikke fulgte med ned da andre banker kuttet renten. Nå er jeg knallfornød igjen, med banken, renten og oppfølgingen jeg får.

Renten banken min reklamerer med er 2,65 % (for de under 34), og jeg har altså fått 2,35 %! Jeg mener innerst inne at det ikke er riktig at de som spør får lavere rente enn de som ikke gjør det. Men når det først er slik, må man passe på å utnytte seg av det. Jeg har virkelig spart penger på å hele tiden ligge på et lavere rentenivå enn normalen. Jeg vet ikke om det har noe å si at jeg alltid betaler terminbeløpet til tiden, har foretatt ekstra innbetalinger, benytter meg av bankens spareprodukter og har dem som hovedbank, eller om det rett og slett kun er fordi jeg har ringt flere ganger. Denne gangen slapp jeg til og med å ringe! Ikke er jeg medlem av noe som gir lavere rente for medlemmer heller. Men jeg er under 34, noe som gir rentefordel i de fleste banker.

Fra denne nedsettelsen betaler jeg 271 kroner mindre i månedlige renteutgifter(=3252 kroner i året) enn jeg gjorde med 2,60 % rente(som fortsatt var lavere enn det hvermansen blir tilbudt nå). Jeg setter opp beløpet som går inn i fond hver måned med de 271 sparte kronene. Det samme gjorde jeg sist gang jeg fikk lavere rente. Det er da det virkelig blir penger av de sparte rentekronene!

Det som «irriterer» meg nå, er den store avstanden mellom nominell og effektiv rente. Hvorfor må det koste 50 kr å betale inn renter og avdrag hver måned? Jeg har tidligere spurt bankmannen min om jeg kan betale inn på lånet annenhver måned(= 300 kroner spart). Han synes ikke det hørtes noe lurt ut, men nå har jeg spurt igjen. Denne gangen om å betale kvartalsvis. Hvis jeg bare betaler inn på lånet hver tredje måned er det 400 gebyrkroner spart i året(4 000 kroner over ti år). Hvis de ikke setter opp gebyrene for de som betaler inn sjeldnere da. Noen som vet?

En fra låneavdelingen ringte meg opp nå(mens jeg skrev dette innlegget). Må si meg veldig fornøyd med kundeservicen i denne banken! Men kvartalsvise innbetalinger drev de ikke med. Alle lån har forfall hver måned. Ok, da vet vi det.

God helg til alle dere som leser min blogg! Jeg setter stor pris på alle diskusjoner i kommentarfeltene.

Blogglisten hits

Annonser